Для приготування шопського салатупотрібніІнгредієнти
* 1 кг (8 середніх штук) помідорів
* 500 г (6 штук) огірків
* 2 болгарських перців
* 1 цибулина
* 200 г бринзи (бажано білої болгарської)
* близько 4 ст. ложок оливкової олії
* близько 1 ст. ложки оцту (краще винного)
* трохи зелени петрушки
* трохи маслини (за бажанням)
* сіль
Спосіб приготування:
1. Очищену цибулину розділіть на 6-8 часточок і потім тонко наріжте упоперек.
Ріжемо цибулю
2. Перці очистіть від зерен і наріжте шматочками на смак. Додайте до цибулі.
Ріжемо перецьЗмішуємо цибулю та перець
3. Огірки розріжте на 4 частини вдовж і потім упоперек кубиками середнього розміру. Якщо у огірків груба шкірка, їх можна заздалегідь очистити.
Ріжемо огірки
4. Помідори наріжте часточками приблизно такого ж розміру, як і огірки.
Ріжемо помідори
5. Посоліть салат на смак, заправте олією і оцтом, перемішайте.
Приправляємо салат
6. Бринзу натріть на крупній тертці.
Тремо бринзу
7. Розкладіть салат по тарілках, щедро посипте бринзою і прикрасьте петрушкою і маслинами.
Посипаємо бринзою